ALTER

MEDIATION | TEAMONTWIKKELING | COACHING       T (050) 360 36 75

Coaching: onze aanpak

 

Stel je jezelf vragen als: kom ik in dit werk voldoende tot mijn recht, zit ik op de juiste plek, hoe kan ik beter worden in een bepaalde competentie, hoe verbeter ik de verstandhouding met mijn leidinggevende, hoe ga ik een moeilijk gesprek aan met een mijn baas, medewerker of collega, etc. dan zou coaching je kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op die vragen.

 

Ook bij coachingstrajecten zoeken we de antwoorden op dit soort vragen niet door ons te focussen op de probleemkant, maar juist op de kant van de positieve ervaringen. Wij gebruiken een methodiek die Waarderend Coachen (Appreciative Coaching) heet; een belangrijk element in die aanpak is het zoeken van momenten dat datgene waarin je je wilt ontwikkelen er wel even was. Door samen met de coach te onderzoeken wat het geheim van je succeservaringen is, kun je leren hoe je je in moeilijke of stressvolle situaties goed staande kunt houden en succesvol kunt opereren. Je wordt in het coachingsgesprek bevraagd op mogelijkheden, je kracht, de dingen waar je energie van krijgt en de coach stelt die vragen vanuit een houding van respectvolle nieuwsgierigheid en gelijkwaardigheid. Vertellen welke kant het op moet, is niet onze stijl, omdat die geen recht doet aan het innerlijk kompas dat naar onze overtuiging ieder heeft.

 

Onze coaching sluit op deze manier altijd aan op iets wat al in je zit, op wie je bent als je in je kracht zit. Beelden die anderen van je hebben (vaak op grond van momenten dat je niet op je best was) en soms ook het beeld dat je van jezelf hebt (dat vaak gevormd wordt door wat anderen van je denken of vinden) kunnen in de weg staan bij het ontdekken van wie je bent als je op je best bent.

 

Net zo belangrijk als de aanpak vinden wij de relatie tussen de coach en de gecoachte. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het succes van een coaching in beperkte mate bepaald wordt door de methode die de coach gebruik. Een factor die voor een belangrijk deel bepaalt of een coaching succesvol is, is de relatie tussen de coach en de gecoachte. Er moet een vertrouwensbasis zijn en mede om die reden plannen wij voorafgaand aan het coachingstraject een uitgebreid kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is met de coach en affiniteit met de aanpak die wij voorstaan.